བདེ་སྐྱིད་འཚོ་བ།

Cursus
Sounds for Peace & Nature
(Basis Sjamanisme)

Je duikt met deze cursus de diepte van je medicijn wiel in. Dit is pure heling voor jezelf en voor de wereld. Om zo jouw persoonlijke medicijn en innerlijke meesterschap te ontdekken. Deze is verbonden met jouw leven en je energie nu. Maar hoe houdt je jouw zelf opgeruimd en schoon? Het centrum van de heilige ruimte is waarin je plek, spraak, je geest, je lichaam en je energetische velden een zijn met de onuitputtelijke bron van levens energie. Hoe leer je dat voor je in te zetten of nog beter in deze tijd? De tijd waarin we waanzinnig hard ontwikkelen. De polariteit en dualiteit zich manifesteren als ooit van te voren. De natuurrampen groter worden, de oorlogen meer gaan uitbreken. Hoe blijf je bij je hart en mededogen en daarin toch trouw te blijven aan jezelf? Door deze cursus verandert je point of view.

Wat deze cursus uniek maakt is dat we werken met zowel sjamanistische technieken uit verschillende culturen, vertaald naar waar jij nu staat. De plek waar jij leeft. Je leert werken met de stem, kristallen klankschaal, de drum & de bel hoe af te stemmen en deze in te zetten.
De Sjamaan van het Nu zou je ook wel kunnen zeggen. Dat is wat de wereld nodig heeft.
Deze cursus is erop gemaakt, om niet de Sjamaan te worden. Maar te zijn wie je bent. Dit uit te kristalliseren. Te verdiepen, te focussen op je heilige ruimte. En wat is die ruimte dan? Een vraag die ik veel krijg. Het is voor mij ook makkelijker om het mensen te laten ervaren dan het uit te leggen.

We zijn gewend in deze wereld te geven en naar buiten toe te treden, en vormen aan te nemen.  Maar we vergeten vaak ons innerlijke werk. Een oneindige wereld binnen onszelf, die vormloos lijkt.
En het innerlijke werk houdt in dat je leert alle aardse problemen op te lossen vanuit je binnenste. Maar dat je ook leert begrijpen waarvoor dingen soms nodig zijn. Leert te berusten en te laten zijn. Soms verandert er iets zonder het te willen veranderen. Want dan ontstaat ruimte voor een vele grote kracht binnen ons.
We maken tijdens de cursus gebruik van de adem (luchtelement) meditatieve stille vorm waarin je contact maakt met de natuur van je lijf. Je lichaam. Maar we maken ook contact met de natuur werkelijk om ons heen. Dus de rituelen.

Sounds of nature

Heilige en veilig voelen om je werkelijke klank naar buiten te laten komen. Als je klank maakt vanuit je diepere zijn in je heilige ruimte, ontvouw je heling voor jezelf en voor je mede aarde bewoners. Je ziet in elke traditie dat er gebruik wordt gemaakt van klank en stem. De sound is belangrijk om weer te geven wat er in de wereld niet zichtbaar is. En hoe meer we daar met ons allen mee connecten hoe meer we in staat zijn deze fysieke verandering in onze wereld aan te brengen. Daarvoor zullen we moeten trainen. Leren focussen. Een belangrijke focus is de natuur. De natuur heeft de kracht je direct mee te nemen in haar geluid. De elementen. Maar vaak vergeten we deze elementen in ons bewustzijn te brengen door bewust te worden dat wij ook de natuur zijn.

Hoe dieper je de verbinding durft aan te gaan met de natuur maar ook met je chakra’s die een ingang vormen naar het universum waar ook alle tijdlijnen samen komen (verleden, heden, toekomst) kom je op het punt voorbij te gaan aan het collectief veld. Niet door je erbuiten te houden. Maar door het langs je heen te gaan. Uit mededogen en compassie de mensen mee te nemen. Zo creëer je geduld. Maar vaak willen we meer, of wilt ons ego meer en blijven we zoeken naar iets wat we eigenlijk al in huis hebben.

Zo is klank een krachtige tool om direct op fysiek energetisch niveau verandering aan te brengen.

Wat is een ceremonie,
Een ceremonie noem ik de samensmelting van alle windrichtingen zowel boven en onder, rondom je lichaam en bewustzijn, waarin je een veiligheid creëert voor jezelf en anderen om bewust te worden van doen en gedrag. Het is een plek waarin je kunt kijken vanuit verschillende dimensies en op verschillende niveau’s. Een ceremonie is een plek waarin je gericht en bewust alle elementen van de natuur en innerlijke krachten samen laat komen, zodat er heling kan plaats vinden op allerlei niveau’s. Denk dan aan lichamelijk, geestelijk, spiritueel en omgeving niveau.

Een ritueel is van oudsher een vastere vorm van handelen waarmee je de focus op de energie gestalt geeft. een ritueel kan met voorwerpen, maar ook met mantra’s, intenties. De manier waarop, de vorm en de intentie en de kracht ervan versterkt de heling. Het is vaker gestructureerder in handelen. In Tibetaanse culturen zie je vaak gestructureerdere rituelen die ontvangen zijn door de leraren (Rinpoche). Maar ook zij zijn in deze tijd gekomen om de verandering waar we allen in zitten voort te zetten.
Voor de juiste tijd en plaats. En jij bent heel erg nodig.

Wat leer je in deze cursus

  • Ademhaling & Meditatie
  • Afstemmen van binnen naar buiten & Kracht van ceremonie
  • Sacred space, medicijn wiel/jouw medicijnbundel en de krachtdieren.
  • Stem en klank in te zetten voor reinigen en heling van energie & chakra’s
  • Kristallen klankschaal, de drum & de bel in te zetten.
  • Elementen leer: Water, Wind, Ether, Vuur, Aarde
  • Kracht van de Maan.

 

Praktische informatie:

De cursus bestaat uit 6 praktijk bijeenkomsten en uit 5 online filmpjes.
De praktijk bijeenkomsten zijn op vrijdagen van 9:00u tot 12:00u
Op lokatie slapen de avond van te voren is mogelijk

Data praktijk (vrijdagen): vr 15 februari, vr 15 maart, vr 12 april, vr 10 mei, vr 14 juni, vr 12 Juli.
De praktijkdagen zijn gepland rond volle maan. Zodat je met volle maan je eigen ceremonie kunt uitvoeren om de verbinding met de maan te verdiepen.

De online filmpjes zijn bedoeld voor de informatie die we op de praktijkdagen inzetten.
Je krijgt daarin opdrachten mee die je mag integreren.

De prijs van deze cursus is 495 euro
Incl. Thee en versnaperingen.

Niet inbegrepen bij de prijs:
– kristallen hartschaal is 200eu
– bel kost 20eu

Gratis: Je stem, het belangrijkste instrument 🙂

De Sjamanen drum:

Mocht je geen sjamanendrum hebben is dat geen nood. En je hoeft hiervoor ook niet hals over kop iets aan te schaffen. Wij hebben drums die je kunt gebruiken tijdens de praktijkdagen. Het mooiste is dat je een drum zelf maakt. Ik weet adresjes waar je een goede en betaalbare drum kunt laten maken of zelf kunt maken. Wij hebben ook een dierenvel vrij drum.

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”/contact” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Aanmelden voor Sounds for Peace & Nature cursus[/sf_button]