Hormonen in balans

Ook voor omgang met HSP, PMS & PMDD

Het leven van een vrouw kan zeer interessant zijn in alle rollen die ze vervult, en zeker fijn is het als je hormonen in balans zijn. Welke rollen vullen jij als vrouw? Je leeft in een ge’emancipeerde wereld, waarin de verwachtingen vaak ook nog hoog zijn. Maar vaak zijn het de vrouwen zelf die vanuit perfectionisme vinden dat ze alles moeten dragen. Bewust of onbewust. En dat brengt veel (lichamelijke en emotionele) stress met zich mee. En wat gebeurd er met stress? Je valt in een spiraal, want je lichaam reageert daar hormonaal op. En daar moet je uit zien te komen. Of in ieder geval weten te herkennen. Emoties, eten, niet kunnen afvallen, jezelf niet mooi vinden, depressies, woede aanvallen, huilbuien, niet zwanger worden, mega bloedingen noem maar op.

Hoe leer je dan nog te genieten van je vrouwelijke lijf. Dat je met trots kan zeggen. Dit is mijn lijf en ik hou van haar.

Het zit in onze cultuur deze verwachting en de snelheid van de maatschappij mee te willen. Maar als jij, een disbalans hebt in je lichaam, waardoor je hormonen voor je gevoel alle kanten op zwiepen, van alles al geprobeerd heb. Of misschien half en eigenlijk het vertrouwen in je lichaam kwijt bent. Weet dan, dat het mogelijk is om je klachten te verminderen of zelfs helemaal vanaf te komen.

Er kan van alles aan ten grondslag liggen.

Jouw DNA (doorgegeven door familie), jouw leef omgeving, jouw eten, jouw relatie, jouw werk, de overgang, traumatische ervaringen rondom sexualiteit of bevallingen. Alles waardoor je jezelf op slot zet.

Met een gezonde leefstijl houden we onze geest en lichaam gezond.
Er zijn vrouwen die maandelijks de hamer krijgen onder de noemer PMS en PMDD. Lees hier mijn blog hier over  PMS & PMDD.

Voor wie is het traject ‘Hormonen in balans?’

Voor alle vrouwen. Jong en oud. Verschillende maten met hormonale disbalans of je denkt deze te hebben. Sensitieve vrouwen. Vrouwen die net bevallen zijn. Disbalans in je leven.

Hoe ga je mij helpen dan?

Als aller eerste wil ik je vertellen. Lieve vrouw, jij bent prachtig!
En om dat zelf zo te ervaren en van jezelf te houden en van je lichaam leg je een weg voor af.
Het ouder worden. De overgang. Los van alle media beelden over vrouwelijkheid.
Ik heb een mega kennis op gebied van vrouwelijk lichaam, hormonen en sexualiteit. Als jij bij mij komt voor een consult, stel ik jou vragen. Ik voel mee (reading) en we kijken of we meteen de 1e stappen kunnen zetten, want soms komt er iets anders uit wat je zelf nooit had gedacht. (los komen van energie)
Ik zet de resonantie behandelingen hier voor in. Maar help je ook om te kijken naar je voeding. Maar ik eet toch al gezond, denk je misschien? Deze opmerking krijg ik vaak, maar als ik verder vraag vind ik meestal een addertje onder het gras. Want de juiste voeding is het halve werk.
Daarnaast kan het zijn dat ik je supplementen aanraad die ondersteunend werken.

Deze consulten behoren tot de BTW vrije consulten, en kunnen worden vergoed door uw ziektekosten verzekeraar. Kijk op VVET voor meer informatie.

 

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”/contact” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Ja, ik maak graag een afspraak voor een intake[/sf_button]