བདེ་སྐྱིད་འཚོ་བ།

Module 1: Therapeutisch werken met de Gong 1

Een waardevolle, leuke en zeer leerzame Module waarin je leert energetisch te werken met de Aziatische gong. Ideaal als aanvulling voor verdieping, je massages, klank helingen, healing of om werkelijk een stap te maken om energetisch klank healer te gaan zijn.

Een gong is meer dan een instrument. Het is een verlengstuk van jezelf. De kracht van een goeie gong healing zit hem in de verbinding met jezelf en de gong als spiegel. Je contact en samenwerk met het instrument zorgt voor een bezieling in het werken met dit prachtige instrument waarmee je het Universum gespiegeld krijgt. Met deze spiegel en de klank ervan leer je gericht te luisteren naar de klank.

Leerdoelen:

Je leert en kan:

– diverse technieken in het werken met de gong.

– een veilige en heilige ruimte creëren waarin je werkt met de gong.

– een klankdiagnose maken, daar op reflecteren zowel bij jezelf als bij de cliënt

– reflecteren op de chakra’s en verbindingen leggen tussen de chakra’s.

– met de gong omgaan, weet wij hij/zij wel of niet moet doen en waarom wel of niet.

– zichzelf energetisch behandelen en zowel de cliënt

– intuïtief en meditatief vrij gong spelen en in verbinding blijven.

– de ethiek in het werken met de gong

– de contra indicaties in het werken met de gong. De do’s en de don’t do’s.

 

Praktische informatie omtrent aanschaf van de Gong:
Voor deze module kan je bij LivingJoy een gong aanschaffen voor een goeie prijs.
Dit zijn kwaliteits gongen speciaal uitgezocht op de klank en daarmee ook therapeut waardig om mee te werken.

Je kunt kiezen voor een 70cm gong of een 80 cm gong. Bedenk wel; Je hebt er levenslange plezier van. En als je er goed mee omgaat verliest het geen waarde. Voel dus met je hart, in welke formaat je graag wilt. LivingJoy reserveert jouw gong. Je betaald deze bij inschrijving.

Persoonlijk werk ik het liefst met een 80cm gong. Daarom raad ik aan om een 80cm gong aan te schaffen. Waarom? Zit meer basis/laag in, heeft meer ringen en daardoor meer bereik. En kan je er makkelijker de diagnose mee te herkennen. 

Maar een 70cm is ook absoluut goed te werken. Je kunt op een later nog een andere gong erbij aanschaffen als je verder wilt in het therapeutisch werken met de gong. Dat maakt het nog interessanter, intenser en waardevoller. Als je de gong eenmaal bespeeld in de Module is het ook echt jouw gong. Deze kan je dan ook niet inruilen.

Heb je al een gong?
Helaas kan je deze cursus niet volgen met je gong die je misschien al thuis hebt.
Wel kan je de technieken die je leert toepassen op je gong thuis. Tijdens de lessen is namelijk goed materiaal erg belangrijk voor een goeie les, plezier en goeie resonantie!

Heb je een merkgong?
Paiste of Meinl of een andere merk gekochte gong? Deze zijn tijdens deze module ook niet toegestaan. Ze zijn prachtig, kwalitatief en zeker niet weg te denken uit de collectie van een gong lief hebber. Maar ze hebben een eigen resonantie. We werken in deze module met de Aziatische gong, deze werkt subtieler. Deze is belangrijk en makkelijker om klankdiagnoses mee te maken. Wel kan je de Aziatische gong combineren met de andere gong.

Bij deze Module zitten standaard goeie kloppers bij inbegrepen die passen bij het formaat die je besteld hebt. Mocht je al kloppers hebben ben je vrij deze mee te nemen. Je kunt gelijk het verschil ervaren tussen de soorten kloppers. Je hoeft ze dus niet apart te kopen voor de cursus.

Standaard voor de Module is aanwezig. Voor in je huis zal je de Gong standaard zelf moeten (laten) maken of aanschaffen. Er zijn veel manieren als ophang systeem voor de gong. Dit zal ook worden besproken tijdens de Module. Je hoeft dus niet hals over kop een gong standaard aan te schaffen.

Gongballetjes is iets wat zeker niet weg te denken bij de gong.

Praktische informatie omtrent de module:
2 dagen: Les dagen Vrijdag en Zaterdag
1 dag: Les & examen
Totale studiebelasting is: 91 uur in een tijd van 6-8 weken.

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”/contact” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Ja, ik meld mij graag aan[/sf_button]